Alles over het aquarium filter

Het belangrijkste bij het kopen van een aquarium is een goede filter. Een aquarium filter zorgt ervoor dat viezigheid uit het water gefilterd wordt. Een filter zet ook afvalstoffen om in onschadelijke stoffen. Het is dus heel belangrijk om een goede filter te hebben voor een gezond aquarium. Zonder filter krijg je een aquarium vol dode dieren.

 

Een gezonde leefomgeving

Een filter zorgt voor een gezonde leefomgeving voor planten en vissen in de bak.

Vissen poepen ook, planten sterven af en het kan zijn dat er wat voedsel om te bodem begint te rotten. Dit zorgt voor vervuiling in het water en dan kan er nitriet ontstaan. Dit is heel schadelijk voor vissen. Een goede filter zet deze schadelijke stoffen om en zo hou je het water in een goede conditie.

Buiten of binnen filter

Als je ruimte wil overhouden in je aquarium dan kan je het beste voor een buitenfilter gaan. Deze heeft ook een betere werking. Voor kleine aquariums is de pomp vaak te krachtig en dan moet je wel voor een binnen filter gaan. Bij een binnen filter heb je geen kans op lekkage en de installatie is een stuk makkelijker dan bij een buitenfilter.

Een filter nooit uitzetten

Het is heel belangrijk dat je een filter nooit uitzet. Een filter moet 24 uur per dag aanstaan. Als er geen water meer door de filter gaat, sterven de goede bacteriën. Er zullen dan snel giftige stoffen vrijkomen waardoor vissen ziek worden en zelfs dood kunnen gaan. Dit kan al binnen een paar uur gebeuren.

 

Een slechte watercirculatie

Als het water in je aquarium niet meer zo helder is wordt het tijd om je filter schoon te maken.

Een filter haalt de viezigheid uit het water. Op den duur zal de filter vol zitten en kan hij niet meer goed zijn werk doen. Een verstopte filter zorgt voor een slechte watercirculatie en zo krijg je afvalstoffen die zorgen dat je waterkwaliteit achteruit gaat.