Hoe richt je een zoetwater aquarium in?

Een aquarium in een woonkamer kan een stukje rust uitstralen. Het is wel belangrijk dat je weet hoe je het mooi kan inrichten. Naast vissen zijn ook planten heel belangrijk

Het kiezen van de vissen

Je begint met het kiezen van de vissen die je wil houden in het aquarium. Elke vissoort heeft zijn eigen verzorging. Het kan zijn dat je meerdere vissen in een bak wil plaatsen. Je moet dan zeker weten dat ze elkaar niet zullen aanvallen. Een dierenspeciaalzaak kan je de juiste informatie geven.

Zonlicht en algen

Een aquarium moet je op de juiste plek plaatsen. Het liefst een plek waar geen licht van buiten in de bak kan schijnen. Dit zorgt namelijk voor algengroei in je aquarium. Een aquarium moet altijd recht staan, dit kan je meten met een waterpas.

Decoreren van je aquarium

Je kan beginnen met het aquarium te vullen met water. Zorg ervoor dat het aquarium voor een derde gevuld wordt. Dan is het tijd om decoratie te plaatsen. Een zinkende boot kan een heel leuk effect hebben. Om de decoratie kan je de planten plaatsen. Planten moet je eerst afspoelen onder de kraan, zodat je kan zien dat er geen eitjes of slikken op zitten

Alles aansluiten

Je kan nu de verlichting en het verwarmingselement aansluiten. De temperatuurmeter moet ook geplaatst worden. Daarna mag je het water aanvullen tot de streep. Wat water beter aard toevoegen aan het water en dan mag de filterpomp aan.

De vissen erin

Na twee weken is je aquarium klaar en kan je vissen gaan kopen. Het is verstandig om niet veel vissen in een keer te komen want dan kan het biologische evenwicht verstoord raken. De vissen kunnen ook last krijgen van stress of ziektes.